Oavsett om du tränar eller inte är det viktigt att ta hand om din kropp och leva så hälsosamt du bara kan. En viktig komponent är vilken mat man äter. Man kan ana tre nivåer av (o)nyttighet i det vi stoppar i oss. Skräpmat, som vi ibland kallar hamburgare och pizza; vanlig husmanskost och sedan hälsokost ihop med ekologiskt framställd mat.
Se upp med salt och socker
Skräpmaten är ofta alltför fet för att vara nyttig, dessutom är både pizza och hamburgare salt- och sockerbomber som gör att vi får i oss alltför mycket av de båda livsmedlen än vad kroppen egentligen vill ha. Husmanskost är egentligen inte dålig mat, men beroende på råvarorna kan man få i sig oönskade saker som inte är nyttiga. Det går nästan inte en vecka utan att det kommer larm om fusk och fiffel i livsmedelsindustrin. Här kan du läsa exempelvis om hur mycket socker vår mat innehåller.
Boosta din vardagsmat
Husmanskost, som till exempel köttbullar, kan vara både bra och nyttig men också ganska onyttig. Färdiga djupfrysta köttbullar är enkla att ta till men vad är det i dem egentligen? Rullar du dina egna av ekologisk köttfärs och tillsätter finhackad ekologiskt odlad lök så har du en fullvärdig maträtt.
Olika kryddor, oljor och buljonger som är ekologiskt framställda finns i hälsokostaffärer i riktiga handeln och på nätet. Hos GrönGåva hittar du ett stort utbud av hälsokost. De har även ett stort sortiment av dinkelprodukter; müsli, mjöl samt knäckebröd bakat av dinkelmjöl. Ris och olika gryner finns där också som är ekologiskt framställt. Det finns således en hel del hälsosam mat att laga om man lägger lite tid på att leta hitta de rätta råvarorna och framför allt laga maten själv så att man vet vad det är man stoppar i sig.